BLOGOSFÄREN Patrick Ekwall läste min krönika om Tv4 och EM i Göteborgs Fria Tidning. Men av en slump hade min kära sportredaktör JP råkat sätta dit sin egen byline på texten varpå Ekwall i sin tur gick till attack mot den här för honom okända personen på sin blogg:
"Får hyggligt seriösa utgivare släppa iväg vilka lallare som helst?
Ursäkta en fråga, men efter att Olle Kangas mejlat över den här artikeln i Göteborgs Fria Tidning så kan jag inte låta bli att undra.
Nån tjomme sågar TV4 o dess fotbollssändningar o det är fine, du får tycka vad du vill - men ska du såga, ska du påstå saker o samtidigt såga dem - se till att ha liiiite koll.
Snubben skriver - bland annat - att jag 1) brutit en match för intervjuer med målgörare, 2) gör liveintervjuer med tränare under matcher 3) att jag o TV4 konstruerar presskonferenser efter matcher.
Och tycker det är för jävligt, att jag ska göra sånt.
Men 1) jag gjorde ALDRIG de där målintervjuerna, de gjordes via headset o gjordes alltså som ett försök en enda gång under en cupmatch som ingen jävel brydde sig om 2) jag gör inga tränarintervjuer under matcherna 3) vi sänder från den presskonferens med tränarna som hålles efter varje match.
Någonstans får han in att jag är "kraftigt inoljad" också, men då utgår jag från att han önskedrömmer.
En av mina chefer tycker att jag inte ska skriva om någon nolla som lyckas få in några rader i Göteborgs Fria Tidning, men jag gör det ändå; jag tar skit, men inte när någon ljuger ihop skiten."
En känd krönikör och medieprofil som Ekwall borde självfallet ha självdistans nog att inte reagera så här när man svingar lite raljerande honom. Men är man egenkär är det enda man känner till just att sätta sig själv i försvarsställning. Han vet att krönikor och kåserier av det här slaget kan vara raljerande, han vet att överdrifter och beskrivningar med stora penseldrag inte handlar om att dela ut skit mot hans person. Jag kunde lika gärna ha skrivit ett par rader om att Ekwall intervjuade domarens skor, det är inte det som är poängen. Krönikan pekar ut honom som en symbol för alla galna upptåg som TV4 sysslar med i sina sändningar. Ibland på pricken efter verkligheten, ibland lätt överdrivet. Sedan att han inte "förstår" att "kraftigt inoljad" syftar till hans frisyr, låter jag stå som ett komiskt bevis på att egocentrismen kan vara fejk. Men tyvärr är den nog inte det.

Deal with it farbror Ekwall.
Nu är det andra gången du "rasar" mot mig i år.

Ekwall och jag har nämligen lite historia från tidigare i våras när bröderna Alex och Calle Schulman försökte använda oss på BaraBen.com som slagträ för att humorpuckla på Ekwall via sin nystartade hemsida Tusen Apor. Då blev Ekwall skitirriterad för att jag mailade honom och påpekade att bröderna Schulman försökt bluffmaila oss på BaraBen med honom som avsändare.

Schulmanbrödernas mail:
"Hej.

Surfar lite på nätet, och stöter på den här meningen på din blogg:
“Planen var usel, vädret gråtungt och matchen var lika intetsägande som
Patrick Ekwall.”

Blir både ledsen och förbannad. Är jag intetsägande, tycker du? Vet du
vad du är i så fall? En tomte. Nej förresten. Du är fittan på en tomte.

Skaffa dig ett liv.

Patrick Ekwall

Från: patrick.ekwall@tv4.se
Datum: den 11 februari 2008 09:42
Till: kontakt@baraben.com"
Då vi på BaraBen.com hade haft kontakt med Ekwall tidigare och dessutom noterat hur bland annat Henrik Schyffert utsatts för ett liknande skämt av bröderna Schulman så mailade vi naturligtvis till Ekwall och berättade vad som pågick. Men Ekwall gillade inte varningen och höll istället en lång utläggning om att vi (både Schulmanbröderna och BaraBen.com) minsann slösade hans tid. Att han inte var tvingad att svara är en annan femma. Men han är för skön Ekwall, det får man ge honom. Han är ju utan tvekan den mest egotrippade snubben i svensk media.

4 kommentarer:

Hestland sa...

Haha GÖTT en internet-beef, fortsätt hetsa, fortsätt hetsaaaaa :D

Psycho In Spe sa...

Kul läsning hela vägen. Ekwalls narcissistiska konturer är inte direkt diffusa...om man säger som så...

Holmerazzi sa...

Sjukt bra

Fittan på en tomte sa...

Cred till Ekwall i det här fallet. Hankins önskar att Ekwall är inoljad, mitt i prick den du!

top