Välkommen till Norge och 中國!

Ägnade förrförra helgen i Oslo där jag festade loss med min syster som bor och jobbar däruppe. Något som etsar sig fast är den sanslösa mängd av knark som fanns i den där stan, helt brutalt mycket försäljning och användning helt ogenereat och öppet. Jag frågade vid ett tillfälle en krogvakt om vägen till en viss nattklubb och fick som enda svar:
- Vill du köpa Speed?
Detta i kombination med att två knarklangare flippade över på mig och en Boråsare som härjade lite vid deras försäljningsplats- för att de var rädda att vi skulle locka dit polisen- gör att jag mest ser en knarkdimma i mina intryck av Oslo. När vi tyckte att knarklangarna kunde dra åt helvete med sitt heroin och fultjack blev vi kallade för både rasister och svenskjävlar. Välkommen till Norge.

Samtidigt som OS-invigningen rullar på i bakgrunden sitter jag och förhandlar fram höstens aktiviteter för fullt. Blir troligtvis aktuellt med krönikörsskap på en fotbollssite och en ny gratistidning, bägge är dock i ett tidigt stadium än så länge. Jag börjar höstens kneg på redaktionen om två veckor och då vill jag ha klart med alla mindre sidosysslor så att jag kan koncentrera mig på det redaktionella arbetet. Ska bli intressant att jobba lite mer normalt som journalist istället för den slags sporadiskt frilansande jag sysslat med under de senaste två åren.

Det kanske är dags att börja blogga från redaktionen här på Hankins.se? Vore det underhållning värd att se i höst och vinter? Att få följa med hur det går till bakom portarna på en göteborgsk dagstidning? Kanske kan vara rätt sätt att elchocka igång bloggen på...

Petra startade blogg strax innan sin kommande avfärd till Holland och idag bestämde jag mig för att det allt ska bli en expedition ner till Amsterdam i höst. Förutsatt att jag kan locka miss Larsen att komma och dansa genom nätterna med mig där, då. Men det ska nog inte vara allt för problematiskt med tanke på hennes första reaktion: "Det är bara att komma när som helst!".

Tro fan att jag missade Sveriges intåg under invigningen från Peking. Sitter och kollar runt på SVT.se för att se nyheterna och ställer tv:n på ljudlöst. Ungefär som 120:e lag har jag registrerat att Jacob Hård påstå att Sverige skall vara. När jag sätter på ljudet igen är det lag 167. Det var väl själva fan då. Jag skippade ju Skatås för den detaljen. Nåja, inte riktigt bara för den detaljen. Jaja, nu marscherar 中國 in och en sjuhelvetes show är det i vilket fall. De närmaste veckorna vet ni vad jag sysslar med i alla fall, umgås på nära håll med tv-apparater av alla de olika slag. Från Oslo till Peking, en go avslutning på den här vilda sommaren.

1 kommentarer:

Hestland sa...

Klaaaart du ska blogga om vad som händer på tidningen, vi vill veta allt! Vad är det för döskallar som sätter rubriker till exempel? Vem väljer vilka nyheter som hamnar på vilken sida, hur går det till, drar de lott kanske? Blundar och pekar? Vem är det som får skriva de där b-artiklarna om hur du går ner 5 kilo på 2 veckor? ALLT sånt. Och kontorsskvaller vill vi höra, vem har legat sig till sitt jobb? ^_^

top