BLOGOSFÄREN. Trots att jag vid flera tillfällen, till och med i ett separat mejl skrivet i enbart det syftet, påpekat för Aftonbladet/Stora Bloggpriset att BaraBen är Sveriges största gruppblogg med drygt 80 skribenter - så skriver de inte en rad om detta i dagens införbevakning.

Nu ser det vid första och andra anblick ut som att BaraBen.com är mitt egna lilla projekt, vilket det inte är. Långt där i från. BaraBen är ett bloggkollektiv med över 20 aktiva medarbetare.Dessa faktum framkommer förvisso i själva texten, men inte så tydligt och centralt sätt som det borde göra. BaraBen.com grundades förvisso av mig och jag har även varit den drivande kraften bakom hela bloggimperiet under de senaste fem åren. Så är det. Men det är de så många kvalitativa bloggarna, som Whoami, Erling, feldgrau, Sandsäter, Olof, disco, Guran, Crumbs, Speero, Ludovic, Ida-Marie Henriksson, smör, Stellham, MrG, Kapten, Lippe, Peeman, Svensson, alfie, Uppström, Jacob, Kent Brockman, Genrich, Videovixen, Seb, Holger Hansson med flera som är de verkliga hjältarna som förvandlar BaraBen till ett så unikt och fascinerande bloggfenomen.

I vilket fall, så här ser införbevakningen i Aftonbladet ut i sin helhet:


Bilden på mig är för övrigt tagen av en Aftonbladet-fotograf 2003, till en debattartikel jag skrev hos dem. 2003. Och ja, de har nyare bilder på både mig och BaraBen-folket. Vet inte riktigt vad det där handlade om...

BaraBen.com är alltså nominerade till Årets Sportblogg i Stora Bloggpriset - för andra året i rad. I fjol förlorade vi efter ett jämnt race priset till Expressens Marcus Birro. Trots detta så utropade vi oss till moraliska vinnare, som tvåa i tävlingen och som representanter för vanliga fans - som inte är del av vare sig etablissemanget eller har ett stort tidningshus i ryggen vars hemsida ens blogg marknadsförs med.

På Göteborgs-Posten hade de dock inte så bra koll. I onsdags såg deras "Teknik & Trender" ut som följer:

Göteborgs-Posten, onsdag 13 januari 2010.

Men hur var det nu? Vann vi verkligen förra året?

I år kan vi dock vinna "Årets blogg", trots att fotbollsbloggarna på Nordens största sajt, Aftonbladet, är våra konkurrenter. Du kan rösta en gång om dagen fram till 22 januari och det tycker vi att du ska göra med:

1 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Jag hade velat haft en bild på Bara Ben-folket i firma-style framför en buss med Bara Ben-flagga och svarta streck photoshoppade över ögonen.

top