POLITIK. Efter den tragiska och omskakande jordbävningen på Haiti, där nära 200 000 människor tros ha dött, gick det bara timmar innan extremister i amerikansk politik påpekade att den lilla önationen fick skylla sig självt för skräckscenerna.

Om man är kristen ledare och beter sig så här:"They got together and swore a pact to the devil. They said, we will serve you if you'll get us free from the french. True story. And so, the devil said "ok, it's a deal."

...Ever since they have been cursed by one thing after another, desperatly poor. They need to have, and we need to pray for them - a great turn to god."

- Pat Robertson
, ledande präst och televangelist.

så ifrågasätter jag över huvud taget vilken "nytta" religion kan påstå sig ha?


Sedan följde några kloka ord från extremisten Rush Limbaugh i hans radioprogram:
"Haiti has been runned by dictators, and communists, and how long is it going to be before we hear Obama and the left in this country say that what we really need to do is to reinstate the communist to the leadership position down there to coordinate the country to be put back together."

...I'll hold of on the cynisism for a couple of hours."
Det problematiska just nu är alltså inte att hundratusentals människor kan ha dött, att ännu fler har blivit av med familjemedlemmar och sina hem, utan det "faktum" att Haitierna har gjort en pakt med jävulen och dessutom har kommunister som ligger bakom jordbävningen.

Som tur är finns det även folk med sans och balans i medierna där borta:"Mister Robertson, mister Limbaugh, your lives are not worth those of the lowest, meanest, poorest, of those victims still lying under that rubble in Haiti tonight.
You serve no good, you serve no god. You inspire only stupidity and hatered. And i would wish you to hell but knowing how empty your souls must be to be able to say such things, in a time of such pain, I suspect the vacant purpusless lives you live you both live now are hell enough already."
- Keith Olbermanns replik i Countdown på MSNBC.

Ord och inga visor.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Japp! Sista idioten ær nog inte fødd!

Men læser man div vænsterbloggar verkar det vara USA:s fel alternativt om några dagar førmodligen Israels fel. Det som slår mig ær dock vilka lænder som VERKLIGEN hjælper till. USA ca 6000 man på plats efter 1-3 dagar.
Israel ca 40 lækare, 25 skøterskor, 1 fæltsjukhus mm mm.
Island ca 30 man førsta dygnet + tonvis av utrustning.
Sverige 2 observatører med reguljærflyg, fan undrar om dom kommit fram bara.

Muslimska lænder, Inte ett dyft.
Men bygga værlden høgsta hus, førse div terrorgrupper med stød osv osv osv funkar tydligen.

Mvh
Mikael

lego sa...

Mikael/ Det kan ju ha lite att göra med att Haiti ligger precis utanför USA och att USA har en stor befolkning av Haiti:aner (eller vad heter det?) i sitt land. De skickade inte direkt militären och tusentals hjälparbetare till Thailand efter tsunamin, även om deras hjälpinsats naturligtvis (som sig bör) var stor där med. Man får ju sätta saker i perspektiv med och inte bli helt blind...

lego sa...

För övrigt skickar Sverige 14 personer i ett FN-team till Haiti, inte två. Utöver detta enorma mängder av materiel och förnödenheter. Det handlar ju även om att skicka sådant som faktiskt gör nytta och som FN/mfl begär hjälp med, det skulle inte direkt hjälpa någon om vi skickade dit 500 soldater bara för att visa att vi kan, om det inte finns ett skrikande behov av just det.

Anonym sa...

lego.
Det ær bara det att Sverige ær så f...... långsamma. Och de 14 personerna ær inte på væg æn. Men vi lyckadesskicka 2 observatører med reguljærflyg førsta dygnet, om dom kommit fram vet jag inte.

Vi har førvisso ett fæltsjukhus, men det tar ca 1 mån att få klart. Så var finns vår beredskap nær något hænder?? Sverige ær en katastrof nær det gæller sådant.

Har sjælv varit ute inom FN flertalet ggr, och det ær samma sak alltid, andra lænder skrattar åt oss.

Mvh
Mikael

OOOOOOOOO sa...

Mikael/ Det kan ju bero på att vi i decennier haft en försvarsmakt som enbart velat hålla kvar vid sina kanoner eftersom en del svenskar har en bisarr ryss-skräck. Hade vi börjat omvandla vår militär till insatstrupper och humanitära hjälpdivisioner för 20-25 år sedan, när vårt försvar helt blev överflödigt, så hade vi haft en ordentlig beredskap redan. Vad fan ska vi med flygflottiljer till när vi är i en militär allians med England och Tyskland genom EU?

Anonym sa...

Vi har væl iofs varit i allians længre tid æn så!

Mvh
Mikael

Anonym sa...

Hankins.

Satt i afton och beskådade H.Clintons tal till folket på Haiti.

Sicket dravel, att dom tar i så det dånar med sina hjælpinsatser ær fantastiskt, verkligen! Men jag fick kænslan av att denna massiva hjæpinsats har mer att dølja.

Visa att USA ær dom goda, mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm . Dvs att agendan har något mycket viktigare på spel.

Mvh
Mikael som ær høger, inte vænster.

OOOOOOOOO sa...

anonym 23:49/ ja men innan dess fanns faktiskt sovjetunionen och i alla fall ett teoretiskt hot mot våra gränser...

Frankie sa...

Mikael/ Ja, men det är väl egentligen politiskt självklart att de försöker visa att de är "de goda" med tanke på att "hela världen" hatar USA i spåren av deras krig och andra militära operationer under de senaste decennierna.

Sedan är det ju intressant att du skriver att du är "höger inte vänster" (men med danska bokstäver), då Hillary och Obama även de är detta med svenska politiska avgränsningar. Jag skulle säga att de är med mest radikala ordalag socialliberaler som har sin mostvarighet i den socialliberala gruppen inom Moderaterna i Sverige.

Amerikansk politisk diskussion kan man inte ta på allvar, där kallas alla som inte tycker att försäkringsbolagen skall styra sjukvåren helt utan samhällets inblandning för kommunister, vilket är helt bisarrt.

Anonym sa...

Bor i Danmark och mitt tangentbord ær Danskt:)Och med høger menar jag att jag alltid røstat till høger i Sverige, dock ej vid næsta val.

Mikael i Ballerup

Anonym sa...

Frank! Håller du med vænsterns gullegris Chavez? Han verkar habevisfør att Jordbævningen beror på att USA(den store satan) utvecklat ett nytt vapen som møjligør jordbævningar varhelst de vill?

Mikael i Ballerup som undrar nær vænstern ska børja ta avstånd från den dårfinken.

top