"Well you can bump and grind
It is good for your mind"

Marc Bolan, 1972.

BILDSPECIAL. Ja, vad händer i mitt liv? Låt mig visa med ett par bilder.

Felmeddelandet på Blåvitts nya officiella är så här roligt.
I dag, torsdag, lanserar Blåvitt sin nya sajt. Jag har fått en förhandskoll på upplägget och kan väl säga först och främst att det är ett rejält lyft. Sidan påminner om en slags kombination mellan SVT Play och en modern företagssajt, med fokus på nyhetsförmedling och läsarservice. Dock har Blåvitt valt det väldigt dyra Episerver att lägga sin sajt på och kommer få ett hästjobb med att fylla sidan med kontinueligt innehåll - något jag även sagt till dem på Kamratgården. Men det känns som att Blåvitt härmed placerar sig som nummer ett i avdelningen bäst officiella hemsida i Allsvenskan, i varje fall.

I tabellen är det lite värre med den saken.

Så här funderar jag på att klä mig i vinter. Körde ju en kolsvart dunjacka under slutet av vintern 2009/2010. Problemet med min "svartfetisch" är att jag ofta ser ut som en civilpolis när jag är ute och jobbar, har fått höra det av allt från tonåringar och pensionärer till kriminella - så nu tänkte jag vara lite färgglad. Vad sägs om blått?

I slutet av förra veckan fick jag en ny fotbollsblogg, på Nyheter24.se. Den heter Frankie's GBG och kommer handla om mitt perspektiv på Göteborgsfotbollen. I första hand kommer det bli den typ av krönikor som jag körde var och varannan dag på BaraBen.com back in the good old days. För mig där, det lär bli åka av i höst och vinter, det kan jag lova...

Här en väldigt rolig kommentar från BaraBen.com. Någon tror sig ha kommit på mitt framgångsrecept på Blåvittbloggen. Det kanske ligger lite i det hela, men till största del handlar det inte om taktik utan att följa och skildra olika perspektiv som olika människor har på stora frågor inom fotbollsvärlden.

En av bloggkollegorna på BaraBen, professorn Ulf Bjereld, deltog här om dagen i en fräsch debatt från Orionteatern i Stockholm. Det blev ideologisk kulturdebatt och faktum är att underhållningsvärdet var mycket högre än i de vanliga debatterna där partiledare och riksdagskandidater är stela, coachade och förutsägbara. Ett par primalskrik, lite käbbel, bråk ch ordkrig är precis vad valrörelsen behöver för att vi ska orka bry oss om det hela, trots att det är hela våra liv som påverkas av dess utformning. Det var underbart att se en livedebatt via SVT:s stream dessutom, precis sådant som public service skall tillhandahålla, om jag får säga mitt.

Min vardag går ut på att producera sådant här. Som redaktör för GT:s ungdomsfotbollsprojekt Sanktan kan jag nu för tiden helt sjukt mycket mer om utveckling av fotbollsspelare och tillståndet i fotbollen för de minsta och de kommande stjärnorna. Det är ett jävligt skoj jobb i varje fall, även om det kanske inte kommer rendera i några journalistpriser direkt...
Här en liten ögonbli(n)cksbild från när jag träffade utbildningsminster Jan Björklund, tillika Folkpartiets partiledare. Jag måste säga att han är en för jävla vit man, som vi säger på redaktionen. Nu ska man ju som journalist hålla sig undan från att hylla eller komma för nära politiker - speciellt i dessa tider - men JB och jag fick en bra kontakt, vilket ni även kan se på bilden, haha.

2 kommentarer:

Hestland sa...

Fråga utbildningsministern om han känner Allan nästa gång :P

Frankie sa...

Hahahaha.

top