Tre av fem artiklar bland den
dagens mest lästa på Expressen.se.
JOURNALISTIK. Under ett par års tid har jag för GT:s räkning granskat prostitutionen i Göteborg. Denna typ av journalistik är populär bland stora delar av läsarskaran - artiklarna toppar i regel alltid läsarstatistiken på vår webb - och väcker även starka reaktioner hos dem som hör av sig till mig med kritik eller beröm.

Nu senast i förra veckan lät jag tre kvinnor som säljer sex via nätet tala ut i GT genom att sammanfatta sin egen syn på det yrke eller extraknäck de har. Naturligtvis fick även "motståndarsidan" säga sitt i en kommentar, den här gången en solid kvinna från prostitutionsgruppen. Tidigare har jag Wallraff:at på Rosenlund, konfronterat prostituerade, låtit torskar ragga upp en kvinnlig reporter och breddade nu vår bevakning av gatuprostitutionen med ett uppmärksammat knäck om den växande internetprostitutionen.

Ämnet blev extra aktuellt då jag samtidigt kunde avslöja att en 63-årig direktör för ett stort bolag i Göteborgsområdet åkt fast med byxorna nere. Han uppskattade inte alls att jag ringde och ställde frågor om detta - tvärtom undrade han hur jag hade "grävt fram detta". Folk tror generellt att de kan komma undan med det mesta och slippa att bli granskade, till och med om de åker fast. Men sådan är inte verkligheten, vilket han surt fick veta nu. Jag undrar om direktören hade sagt något till sin fru, förmodligen inte. Men jag antar att det var en och annan direktörsfru som satte kaffet i halsen när de läste följande rubrik:

GT, 16 februari 2011.

Läs min granskning av sexbranschen i Göteborg:

Sex till salu (2008), Männen håller sexhandeln vid liv (2008), Här avslöjas sexslaveriet mitt i Göteborg (2010), Här försöker han köpa sex av GT:s reporter (2010), För 500 kronor dansar jag naken för dig (2010), Direktör greps på bar gärning (2011), Lena 45, "eskort", Jessica, 24, "callgirl" och Veronica, 35, prostituerad (2011).

0 kommentarer:

top