GT tisdagen 15 november 2011.

GÖTEBORG. Krögarna i Göteborg har krävt ett möte med kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) i ett halvår.
Efter GT:s artiklar om bråket kring krogarnas öppettider blir träffen äntligen av.
- Jag har sagt att vi måste träffa krögarna innan frågan blivit het och infekterad som nu, säger Hulthén till GT.

Utredaren Fredrik Spak föreslår att alkoholtillstånden i Göteborg ska begränsas till 02.00, kommunalrådet Dario Espiga (S) ställde sig i fredagens GT positiv till det och i lördags avslöjade vi att tjänstemän i kommunen påverkat utredningens utformning.
På andra sidan skyttegravarna säger branschorganisationen Sveriges hotell- och restaurangföretagare (SHR) och flera ledande krögare att de förgäves försökt få till möten med kommunstyrelsens ordförande.
- Vi har fått beskedet att de inte vill träffa oss förrän ut­redningen blivit klar, säger Christer Johansson, ordförande för SHR:s regionförening i Västsverige.
I lördags stängde flertalet nattklubbar av musiken, tände ljusen och spelade upp ett bandat meddelande som skarpt kritiserade förslaget.
Då överöstes dansgolven av burop och folk skrek hatiska saker om Socialdemokraterna. Effekten blev så högljudd att den hördes rätt in i stadshuset.

"Skrämmande"
- Det blev en skrämmande upplevelse och jag är tveksam till att fortsätta med detta. Jag vill påpeka tydligt att vi inte ville gå den här vägen men kände att det var vårt enda sätt att nå ut med budskapet då ingen visat intresse för att prata med oss, säger Park Lanes Magnus Albrektsson.
Nu kan GT avslöja att Anneli Hulthéns stab på måndagen föreslagit ett mötesdatum för Avenyns Företagarförening, till mitten av december.
- Jag har själv vid upprepade tillfällen framfört till vd:n för Göteborg & Co att vi måste träffa krögarna och även ta med polisen vid de mötena. Innan frågan blivit het och infekterad som nu. Inte för att komma överens men för att få förståelse för varandras argument, säger Hulthén.
- Jag kan bara beklaga att de inte nått mig. Det kan vara så att någon av mina medarbetare inte ansett att det fanns plats i almanackan när de frågade.
Och nu är branschen lättad för att en dialog äntligen ska komma i gång.

Vill berätta vad de tycker
- För oss handlar det om att berätta vad vi tycker och vad vi tror effekterna blir av politikernas beslut.
- Vi ser oss som samarbetspartners till Göteborgs kommun och hoppas att de ska lyssna på oss, säger Magnus Albrektsson, vd på Park Lane.

LÄS MER OM DETTA:
"Nu tänker krogarna slå tillbaka" (11 november 2011),
"Här är spelet bakom krogbråket" och
"Krögarna ska utmana med egen studie" (12 november 2011).

0 kommentarer:

top