MEDIEDRAMATURGI. Vi fick ett tips till GT om att en snubbe bosatt sig på Landvetters flygplats. Det var oklart varför - men han hade bott där i flera månader. Men på grund av olika redaktionella skäl och stora händelser att bevaka (allt från brott till nöje) så hann vi inte hugga tag i det hela. Skulle vi göra det skulle det göras ordentligt och inte bara ha ett samtal till grund för det.

Därför hann både Sveriges Radio och Göteborgs Posten före. Men, så här ska man ju aldrig skriva...


På flera sätt? Via telefon...och telefon? Nytillträdde GT-nyhetschefen Gunnar Ohlson gav mig uppdraget att åka ut till Landvetter och kartlägga "Tyskens" aktiviteter. Jag gjorde det helt otroligt svåra att jag frågade dem som jobbade i fiken och restaurangerna på Landvetter - var "Tysken" egentligen höll hus. Person ett skickade mig i rätt riktning, person två pekade ut honom. Och vips hade vi ett snack med den tidigare så mystiska 27-åringen.

Vilket ledde till ett uppslag i dagens GT - bland annat med karta på var han ägnar sin tid, var han sover och andra fina detaljer. Så därmed kunde även den rosa konkurrenten hitta dit, till slut. Själv är jag ofta skeptisk till att följa upp sådant som andra medier är före med - om man inte har en egen hook - en egen spin på nyheten som är unik och för storyn vidare.

Men när man hittar det så är den typen av uppföljning väldigt uppskattad bland läsarna.

Mest läst på GT.se 13/2 2012.

Något som inte framgår i dagens GT-reportage är att vi även skänkte honom en ny jacka, så nu är killen Geting-brandad i gult och rött!


Det kändes liksom fel att inte i alla fall försöka hjälpa snubben så gott vi kunde - även om han tackade nej till det (tycker jag) generösa erbjudandet att köpa honom en returbiljett till Tyskland. Varför? Det ser ni i dagens reportage.Frågor på detta?

3 kommentarer:

Du vet vem sa...

Haha sjukt skönt uppstyr Hankins! Vi på Bladet sprang ut och gjorde sammma grej när det dök upp i morgonens GT... Ibland är ni sega men ibland blixtrar ni till!

Anonym sa...

Du är så störd, men rolig. Är faktiskt förvånad av att GP (eller nån) inte redan "snach:at" över dig från Expressen/GT.

Frankie sa...

Du vet vem/ Nej, jag har faktiskt ingen aning om vem du kan vara men tack för responsen!

Anonym/ Tack, eller vad man nu ska säga på det...

top